You are here

سنگسر.آی آر

نخستین و پربازدیدکننده ترین سایت شهرستان مهدیشهر

سه شنبه, 20 آذر 1397

'گزارش از داغ و دُرشُم کردن در اواخر فصل قشلاق

ایمیل پرینت PDF

 

 

 

 داغ و دُرشُم کردن یکی از رسوم قدیمی است که از گذشته های دور به یادگار مانده و هنوز هم ضرورت انجام آن باقی است . ایجاد علامت و نشانه روی دام برای شناخت آنهاست . علامت گذاری دام به دو صورت انجام میشود . یا با ابزاری معروف به داغی بر روی گونه دام علامت میگزارند که به این کار داغ میگویند . داغی ابزار این کار وسیله ای شبیه سیخ کباب است . سنگسری ها کار داغ کردن را در اردیبهشت انجام می دهند و برای این کار آتش انبوهی برپاکرده ابزار داغی را در آتش قرار میدهند تا کاملا سرخ شود . بزغاله ها و بره ها را یک به یک گرفته و داغی سرخ شده را روی قسمتی از گونه حیوان میگزارند تا موها بسوزد . 

روش دیگر  دُرشُم کردن است که عبارت است از بریدن بخشی از گوش دام به اشکال گوناگون . بنابر عرف هر دامداری نوعی ازدرشم برای خود دارد که همه دامداران همسایه در ییلاق و قشلاق و هنگام کوچ آن را میشناسند . معمولا عمل درشم بعد از زایمان از دوهفتگی دام انجام میشود . در این موقع نوزادان تحمل درد را کمتر حس میکنند و خون کمتری نیز از حیوان خارج میشود . انجام عمل قبل از دوهفتگی برای نوزاد غیر قابل تحمل است . به بره یا بزغاله که داغ نشده نیز آزا گفته میشود . 

 

نظر راجع به این مطلب

Tags: در, از, به, که, است, برای, این, را, میشود, کار, داغ, دام, انجام, کردن, داغی

Share:Ask!BlinkBits!Blinklist!Blogmarks!BlogRolling!Cannotea!Del.icio.us!Digg!Diigo!DZone!Free and Open Source Software NewsFacebook!Fark!Faves!FeedMeLinks!Furl! GodSurfer!Google!linkaGoGo!Live!Ma.gnolia!Maple!Mister-Wong!Mixx!MyLinkVault!MySpace!Netscape!Netvouz!Newsvine!RawSugar!Reddit!ShoutWire!Simpy!Slashdot!Smarking!
Spurl!Squidoo!StumbleUpon!Swik!Tailrank!Technorati!Wists!

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن